Ny redaktør fra 1. mars

Ny redaktør

Arne Kristian Løvik Stellander kommer til oss fra Byavisa Moss og tiltrer redaktørstillingen 1. mars. Stellander (47) har lang erfaring som journalist og redaktør fra både aviser, nett, radio og tv.

Stellander har sittet ved roret i Byavisa Moss siden 2012. Før dette var han lokal journalist for PS Press i Moss. Han har også fartstid fra Avisa Agder og Dalane Tidende, samt at han har fått sine publisert artikler i VG, Fosnafolket og en rekke reise- og datarelaterte tidsskrifter.

Allerede som 14-åring, startet Arne Kristian sitt liv i medienes verden. Da som utegående reporter for en nærradiostasjon i hjembyen Trondheim. Nærradio var et ganske nytt fenomen på den tiden, og det skulle raskt vise seg at dette ble en viktig hobby for Stellander. Han var innom fem forskjellige radiostasjoner i Trondheim og en i Stjørdal, før han flyttet til Rogaland og fortsatte sitt virke der.

Senere stakk han hodet innom diverse lokal-tv-stasjoner, deriblant TV Stjørdal og TV Trondheim, før han ramlet inn i redaksjonen til Gudesens Conditori på TV2. Aktualitetsprogrammer og underholdning for barn er blant det som står i CV-en hans.

Stellander har hele tiden hatt et hjerte for de små. Barn, ungdom, ferske næringsdrivende, lag og foreninger. – Alle fortjener å komme med, sier han, og tenker på både grunnleggende behov, oppmerksomhet og generell hjelp.

I 19 år drev han hjelpeorganisasjonen Litauenprosjektet, der all hjelp gikk til barn og unge i Litauen, Latvia, den russiske enklaven Kaliningrad, og Moldova.

Privat er Arne Kristian en musiserende pappa for to, en kar på 20 og ei jente på 15. Musikken har de alle tre til felles. Stellander synger, samt bytter mellom gitar og bass i alperock-trioen Alpenjammer, i tillegg til å synge i et mangeårig duoprosjekt på Sørlandet.

Vår nye journalist uttaler at han gleder seg stort til å komme i gang med jobben i Næringsavisen, og at han ser fram til å bli kjent med alt som kryper og går av næringsliv i vårt langstrakte land.