Bama frykter salmonellautbrudd

0
86
Foto: Bama

Ti fylker er rammet, men Bama håper de skal klare å begrense skadene når de nå trekker tilbake partiet med «Eksotisk Miks» fra markedet.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Allerede torsdag var 27 personer i alderen to til 91 år, fordelt på ti fylker, trolig smittet av bakterien Salmonella agbeni, opplyser
Mattilsynet, i en pressemelding. De rammede er 11 menn og 16 kvinner fra Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Rogaland, Vest-Agder, Vestfold, Østfold, Buskerud, Akershus og Oslo. Ytterligere ni personer kan være smittet.

Skal ha spist fruktmiksen

Mistanken om utbruddet, skyldes at flere av de som er blitt syke, skal ha spist nettopp denne tørkede fruktmiksen fra Bama. Mattilsynet følger sporet videre.

Bama viser ansvar

Bama har selv valgt å trekke tilbake produktet, og ønsker på denne måten å være føre var. Kunder som har kjøpt «Eksotisk Miks», 400g, med Lot.nr. 8291 oppfordres til å kaste varen eller levere den tilbake til butikken.

– Vi mener at BAMA viser ansvar ved å stanse salget av dette produktet, selv om det er for tidlig å si om akkurat dette er smittekilden i det pågående salmonellautbruddet, sier Karina Kaupang, direktør i avdeling mat i Mattilsynet, i pressemeldingen.