Matredderpris til Trine På Gården

0
71

En pressemelding fra Q-Meieriene

Q-Meieriene har med «men ikke dårlig etter» programmet tatt opp kampen MOT matsvinnet, forteller Q-sjefen Bent Myrdahl. Mange forbrukere gir oss tilbakemelding på at vårt engasjement MOT matsvinn er ønsket velkommen, sier Myrdahl. For å øke fokus på matsvinn, lot vi kampen MOT matsvinn bli en del av Q-merkevaren, sier Myrdahl. I den forbindelse bestemte vi oss for å stikke ut hodet og ta mål av oss til å dele ut en «Matredderpris» hver måned, og det har vi også gjort, sier Q-sjefen.

Torsdag forrige uke ble Q-Meierienes «Matredderpris» tildelt Trine Lohne fra Søgne. Trine driver «Trine På Gården» basert på mormors kjærlighet til mat. Når Trine så hvor mye kvalitetsmat som ble liggende igjen på jordene, bestemte hun seg for å bidra til å utnytte ressursene bedre. Trine ønsker å skape en bedrift med en bærekraftig grunntanke. Bøndene i området er positive og engasjerte, de får levere ALT som er dyrket fram, og kjenner stolthet over at det skapes gourmetprodukter av det som kommer fra jorda.

28. mars blir det stor finale på Vulkan i Oslo, hvor vi kårer årets «Matredder», sier Myrdahl. Arrangementet er åpent, og vi håper mange kommer for å høre på Selina Juul fra Stop madspildet i Danmark, Mette Nygard Havre og Aina Stensgård fra Østfoldforskning. I tillegg kommer Helene Uri for å snakke om virkningen av nyordet «Matredder», forteller Myrdahl.

Skal vi lykkes med målsetningen om å redusere matsvinnet med 50% i løpet av 11 år, må vi holde saken «varm», sier Myrdahl. En nylig foretatt undersøkelse som Opinion har utført, viser at det er fortsatt 1/3 som er skeptiske til å drikke melk som er utgått på dato. Sånn kan vi jo ikke ha det, sier Q-sjefen.