Den søte smaken av Sørlandet

0
82

Den har ligget i butikkhyllene i noen uker allerede, men har du smakt den? Sørlandschips melkesjokolade med biter av Sørlandschips. Nam! Det skal også finnes en chips med smak av sjokolade, karamell og havsalt, men den har vi enda til gode å finne. Trolig er den allerede borte fra sortimentet.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Sørlandschips er velkjente for sin eksperimentering med nye produkter, og svært ofte tenker de kortsiktige stunts når de lanserer en nyhet. Rariteter har kommet, og rariteter har gått – vi er faktisk mange nok her i landet som liker å smake på nye produkter, at det kan lønne seg å holde på på denne måten. Se bare hva gigantene, Nidar og Freia, driver med for tiden. Også fra dem pøses det på med mer eller mindre ekle produkter – og trolig er dødsannonsene skrevet og begravelsene planlagt allerede før de forskjellige produktene lanseres.

Langsiktig produktplan

Med Sørlandschips melkesjokolade, føles det som planen er mer langsiktig. Det er nemlig et svært godt komponert stykke sjokolade sørlendingene har sluppet på markedet.

At melkesjokolade (86,5%) med potetchips (13%) og havsalt (0,5%), laget av melkesjokolade (sukker, Melkepulver, kakaosmør, kakaomasse, emulgator (solsikkelecitin), naturlig vaniljearoma, potetchips (poteter, peanøttolje, havsalt), havsalt, kan smake så godt, var en overraskelse for en relativt konservativ gane, oppvokst på Nidar- og Freia-produkter.

Til og med sjokoladen er god

At smaksopplevelsen ville bli spennende, og trolig positiv, var undertegnede innforstått med, men at selve sjokoladen, og ikke bare kombinasjonen, faktisk var god, kom som en overraskelse. Som sagt – man blir litt konservativ av å bo i landet som kan skryte av produsenter som Nidar og Freia, ja også Minde da.

Chipssjokoladen kommer i en stor 165 grams utgave, nok til en hjemmekinoopplevelse. Næringsavisen håper, og tror, at denne vil bli å finne i butikkene i lang tid framover.