Avisa Fjuken har en haug – kom og hent!

0
78
FJUKEN BIDRAR: Skjermdump er tatt etter avtale med Fjuken. Legg merke til bildeteksten!

Under overskriften «Batterijakta er i gang», forteller avisa Fjuken i Ottadalen, at Norges største miljødugnad for barn starter på mandag. Som illustrasjonsbilde har avisa brukt sin egen haug med utgåtte batterier. Nå ønsker de fjerdeklassingene velkomne for å hente dem. Snakker meg om deilig, lokal tilnærming.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Miljødugnaden går ut på at mer enn 14.000 fjerdeklassinger fra by og bygd i hele landet, skal kjempe om hvem som klarer å samle inn flest brukte batterier. Batteriene skal selvsagt gå til gjenvinning.

– Sidan Batterijakten gjekk av stabelen for fyrste gong i 2013 har attvinningsgraden på batteri stege frå 33% til 80%, i takt med aukande oppslutnad rundt konkurransen. Dei siste åra har landets fjerdeklassingar samla inn mellom 5-10% av alle husholdningsbatteria som blir attvunne i Noreg på eitt år, skriver Fjuken.

Solid hovedpremie

For å motivere fjerdeklassingene litt ekstra, er det premier involvert i konkurransen. Hovedpremien er en sjekk på 30.000 kroner, som skal gå til miljøfremmende aktiviteter for vinnerklassen. Bak konkurransen står Barnas Miljøvernaksjon, Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

Fjuken skriver videre:

«Skulane i Ottadalen er med på denne dugnaden, og vil i løpet av dei neste vekene samle inn så mange batteri dei klarar».Bak denne konkurransen står barnas miljøvernaksjon, Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

Lokal tilnærming

Det som gjør denne lille artikkelen ekstra koselig, er det at Fjuken er så «deilig lokal» at de i bildeteksten skriver:

«Har du utlada batteri liggjande? Fjerdeklassingane i kommunen vil samle dei inn. Fjuken har ein haug som kan hentast i Bismo. :)»

På toppen av det hele, med et smiletegn bak. Undertegnede har selv vært redaktør i en lokalavis, og vet hvor mye leserne setter pris på en så direkte tilnærming til lokalsamfunnet. Og at fjerdeklassingene i Ottadalen vil sette pris på bidraget fra Fjuken, er det ingen tvil om.

Godt og koselig jobba, Fjuken!

Les hele artikkelen, samt andre lokalnyheter fra Ottadalen på: https://www.fjuken.no/Nyheiter/2019/03/11/Batterijakta-er-i-gang-18629846.ece