En god mulighet for småprodusentene

0
65

Bondens marked arrangeres på om lag 20 steder rundt om i Norge. Organisasjonen er eid og styrt av produsentene gjennom samvirkeorganisering, og målet er å gjøre lokalprodusert mat tilgjengelig for kundene.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Bondens marked kommer til et sted nær deg!

Med et sesongbetinget utvalg av ost, økologisk kjøtt, fisk, vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker har Bondens marked alltid noe spennende å by på. Suksessen brer om seg, og de 20 stedene hvor fenomenet har slått rot, blir nok snart til mange flere.

Strenge og spesifikke krav

Det stilles strenge krav til matprodusentene som vil komme inn i det gode selskap. Det er krav om at råvarene skal være lokale og sporbare, at foredlingen skal ha et håndverksmessig og småskala preg, og at det er produsenten selv som står for salget.

Disse kravene stiller vi for at du skal få en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum, står det å lese på Bondens markeds hjemmeside.

Støtt dine lokale produsenter

Gjennom å handle på Bondens marked, oppnår man flere ting på en gang. Man får en trivelig opplevelse, treffer muligens venner og kjente, og ikke minst bidrar man til at den lokale matvareproduksjonen opprettholdes. Dette fører i sin tur til at også arbeidsplasser skapes og opprettholdes.

I dag finnes det lokallag i Agder, Bergen, Drammen, Innlandet (HedOp), Nordland, Oslo & omegn, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sunnmøre, Telemark, Troms, Trøndelag og Vestfold. Mangler ditt distrikt på denne lista? Det kan helt sikkert gjøres noe med det.

I mars holdes Bondens marked i:

Kongensgate i Trondheim, 16. mars.

Vinkelplassen på Majorstuen i Oslo, 23. mars.

Tønsberg Torv, 23. mars.

Fisketorget i Bergen, 23. mars.

Bragernes torg i Drammen, 23. mars.

Steinkjer torg, 30. mars.

For datoer utover våren og sommeren, se https://bondensmarked.no/markedsdager

En stor mengde småskalaprodusenter har kommet seg inn under vingene til Bondens marked.

En komplett liste finner du her: https://bondensmarked.no/produsenter

Mer om Bondens marked, samt påmelding for nyhetsbrev, finner du på https://bondensmarked.no/