Nye muligheter i Harstad

0
99

Petter Stordalen har, i en pressemelding, annonsert sine planer om et stort hotellprosjekt i Harstad. Nye arbeidsplasser, og trolig også nye samarbeidsmuligheter for det lokale næringsliv, åpner seg. Hotellet skal stå klart i 2021.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Med byggingen av Nordic Choice Hotels nye signalbygg, vil hotellkapasiteten i Harstad dobles. Bygget skal reises helt inntil sjøkanten, og vil bli en markant nykommer i det harstadske landskapet.

Det er i flere år blitt planlagt et nytt hotell langs sjøkanten i Harstad. Byen står foran massiv utvikling med en ny bydel på gang på Kaarbøkvarteret, og det er nå klart at hotellet som skal bygges blir et Quality Hotel.

Harstads høyeste

– Da vi så planene for havna i Harstad, sto det klart for oss at dette må vi være med på. Å ta noe til “nye høyder” er en klisjé, men i dette tilfellet er det faktisk sant. Vi skal inn i det som blir Harstads høyeste bygning med et flunkende nytt hotell. Plassert ikke bare i vannkanten, men i sjøen. Her blir det 40 meter høyt, med en spektakulær utsikt, lover Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels, står det å lese i pressemeldingen fra hotellkjeden.

180 gjesterom og konferansefasiliteter med plass til 700 konferansegjester, får Hurtigrute-kaia som nærmeste nabo, og vil dermed også fungere som en «ny byport» for turistene som kommer sjøveien.

En ny start

Det er Kaarbø Utvikling AS som står som utbygger og eier av hotellet, mens Quality Hotel, en del av Nordic Choice Hotels, har skrevet en langsiktig leieavtale.

– Hotellet kommer i et område der byens utvikling startet med verftet i 1895. Vi føler på mange måter at den nye utviklingen av området, som startet med landsdelens største tørrdokk i 2015, har dimensjoner som gir grunnlag for å si at byen på mange måter vender tilbake til sine røtter og får en ny start, sier Ola Karlsen, styreleder i Kaarbø Utvikling.

Interessante muligheter

Fremtiden for Harstad ser nå lysere og mer spennende ut enn på lenge.

– Det skjer så mye spennende i og rundt Harstad nå. Byen står foran enorme muligheter med planene for Evenes lufthavn, et næringsliv som vil på offensiven og med motet til å satse. Vi ser at det tenkes innovativt og bærekraftig med spennende prosjekter som GIFT-prosjektet, og med en kongstanke om at “One size fits none”, måtte vi komplementere vår tilstedeværelse i byen med et nytt, spennende hotell, avslutter Stordalen, som allerede er representert i Harstad med Clarion Collection Hotel Arcticus.

En satsning som dette gir alltid ringvirkninger i form av nye arbeidsplasser, og kontraktsmuligheter for lokale næringsdrivende. Kanskje sitter nettopp du eller din bedrift igjen med de nye og gode kortene på hånden når det nærmer seg åpningsdag på kaia.