Kost frem våren med nye koster

0
120
FOTO: Jordan, Robert Walmann/ifi.no og Chera Westman/ifi.no

Nye koster, koster best. Her er vårens viktigste verktøy.

ROBERT WALMANN/IFI.NO tekst

Vinterens strøsand og grus må bort når våren fester grepet. Det er derfor på tide å ta en titt på husholdningens gatekost.

− Det er ikke noe trivelig å ha en gammel og slitt gatekost ved inngangsdøren. Mitt tips er å enten kjøpe en ny, eller vaske, pusse og male den gamle. La den bli husets smykke, sier Katrine Støen hos Jordan.

Tåler tøffe tak

Hun merker pågangen av folk som trenger nye koster. For om ikke mange dagene er snøen på Østlandet borte og inngangspartier og terrasser må gjøres klart for et glimt av vår.

− En god kost drar enkelt med seg grus, løv, sand og smuss. Skaftet er laget av treverk og tåler tøffe tak. Har du barn, anbefaler jeg å skaffe deg barnevarianten også. Alle unger synes det er gøy å hjelpe til om våren, sier hun.

Best under tak

Når det gjelder å vedlikeholde gatekosten, er det ifølge fagansvarlig hos Jordan, Morten Fehn, veldig enkelt.

− Skaftet og foten er laget av treverk. Så den bør ikke stå ute i regn og snø. Vil du ha gatekosten fin lenge, sett den under tak eller i garasjen om vinteren, sier han.


VÅREN KOMMER: Snøen forsvinner og grus og strøsand må bort. Derfor trenger vi en gatekost som hjelper våren frem. Robert Walmann/ifi.no

Katrine og Mortens 3 feietips:

  1. Start nå! Det du feier bort i dag, kommer ikke tilbake.
  2. Fyll noen bøtter med grus når du feier. Så har du gratis strøsand til neste vinter. Bøttene må lagres tørt slik at grusen ikke fryser.

  3. Fjern løv- og grushauger fortløpende med et feiebrett og bøtter. Jobben er over når alt er borte.

DIN STIL: Katrine Støen hos Jordan anbefaler å pusse opp gatekosten. – Mal eller beis den og vær kreativ. Så blir det morsommere å bruke den, sier hun. FOTO: Chera Westman/ifi.no