Moms for veggiser

0
134

Nei, det skal ikke legges ekstra MVA på vegetarmat, selv om det kanskje kan oppleves som om det ene etter det andre blir stadig mer avgiftsbelagt her i landet. Derimot har VegMe lansert flere kjøttfrie og fristende retter i butikkhyllene.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Man behøver ikke være vegetarianer for å spise vegetarmat. Kanskje har du bare et ønske om å spise litt mindre kjøtt, eller kanskje har du erfart at magen føles litt «lettere» og mindre oppblåst når inntaket av kjøtt har gått ned.

Heldigvis, både for vegetarianere og oss andre, har utvalget av vegetarmat vokst litt de senere årene. Allikevel er det nok sånn at den beste vegetarmaten er den du får servert på spesialiserte restauranter, som for eksempel Persilleriet i Trondheim, eller det du lager selv. Men noen ganger, som for eksempel når tiden er litt knapp, kan det være praktisk å røske med seg en ferdigrett fra butikkhylla.

To nyheter

To av nyhetene av i år, er VegMe Thaigryte og VegMe Pasta vegonese.

Opprinnelseslandet for de to ferdigrettene, er Sverige. Pasta vegonese kommer som en 300 grams porsjon, mens thaigryta inneholder 100 gram mer.

VegMe Thaigryte

For kr 64,90 får du ei thaigryte som inneholder vann, kokos, gulrot, gul løk, brokkoli, paprika, tomatpure, rapsolje, presset hvitløk, salt, rød chili, sesamolje, soyabønner, ingefær, eplejuice, maismel, sitronjuice og en krydderblanding som er tydelig svært gjennomtenkt. I tillegg får du kokt jasminris.

Pr 100 gram får du 136 kalorier og kun 0,5 gram salt med på kjøpet.

Pasta vegonese

Pasta vegonese består av en saus, laget av knuste tomater, soyaprotein, vann, gulrot, gul løk, tomatpure, sukker, rapsolje, kaldrøkt vann (?), soyabønner, chili, salt, presset hvitløk, maismel, urteekstrakt med selleri, hvitvinseddik, løkpulver, eddik, oregano, basilikum, svartpepper og epleekstrakt. Dertil kommer pastaen, som er en glutenfri tagliatelle.

112 kalorier og 0,5 gram salt.

Ja, så ble man sulten igjen…