Ubegrenset driftstid?

0
74

Det høres ut som utopi, når Bosch lanserer sin nye multifunksjonelle støvsuger Unlimited. Det går trolig an å skape ubegrenset driftstid, men inntil videre får vi nøye oss med de utbyttbare batteriene fra Bosch grønne verktøyserie.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

Helt feil er det jo ikke å si at støvsugeren ubegrenset driftstid. Når Bosch, og også andre produsenter av elektrisk verktøy, endelig har lagd seg sin egen batteristandard, og gjennomfører denne standarden også på husholdningsapparater. Det gjelder bare å ha mer enn ett oppladet batteri tilgjengelig til enhver tid, så er saken løst.

Bosch er også kjent for å lage verktøy som virker over tid, og som yter det de er ment å yte, så standardbatterier inn på husholdningsfronten, er en velkommen nyhet.

Er ubegrenset energi mulig?

Allikevel hadde det vært enormt mye mer velkomment å se en strømkilde som virkelig var ubegrenset – helt uten utslipp av ulike stoffer som verden klarer seg best uten. Mange mener de har klart det, men ingenting havner på markedet.

En kar hevder blant annet at han har fått bilen sin til å gå på rent vann… Hvis dette er sant, hvorfor setter han da ikke systemet sitt i produksjon?

Uten å hevde noen som helst form for ekspertise innen verken kjemi eller fysikk, vil undertegnede påstå at det for eksempel MÅ være mulig å skape en elbil som lader sitt eget batteri under kjøring. Man kan godt si at luftmotstand og friksjon tar så mye kraft, at det ikke blir nok igjen til en form for dynamo, men dette godtar jeg altså ikke.

Utfordringen går derfor ut til unge mennesker med skarpe hjerner og stor lyst på en grønnere framtid: Gi oss ubegrenset, miljøvennlig kraft! Det MÅ være mulig…

Årets småelektriske

Så tilbake til nyvinningen fra Bosch. Den kabelfrie støvsugeren gikk nylig av med prisen «årets småelektriske 2018/2019» under kåringen Årets Julegave som arrangeres av Fagbladet Elektronikkbransjen.

Den er drevet av Bosch Power for ALL 18V batterier, kommer med en kraftfull motor, hurtiglader og ladestasjon. Den kommer også med et utseende som gjør at den ikke trenger å gjemmes bort i en krok i boden, noe som kan være en stor fordel for småbarnsforeldre eller eiere av katt eller hund.

Unlimited kan kjøpes med ett eller to batterier, og har en veiledende pris fra kr 4.700,-