Arbeidsmarkedstiltak nominert til Årets Bakeri

0
144

Heldigvis finnes det nå arbeidsmarkedstiltak som dekker de aller fleste behov for folk som vil tilbake i arbeidslivet etter sykdom, ulykker eller andre forhold. Samverket i Moss er ett godt eksempel.

ARNE KRISTIAN LØVIK STELLANDER tekst

ELISE ROOS MANGRUD foto

Det er ikke mer enn et drøyt år siden Samverket åpnet sine dører i Moss sentrum. Bakeriet, kafeen og butikken har blitt et populært sted blant mossingene, med sin hyggelige service, gode mat basert på økologiske bakevarer, surdeig og urkorn, spennende utvalg av te og kaffe, og ikke minst de flotte produktene de lager av brukte materialer og selger i butikken.

Kim er et av de hyggelige menneskene som tar imot gjestene på Samverket i Moss. Foto: Elise Roos Mangrud

16 bakerier, landet over, er nominert til Årets Bakeri 2019, og blant dem finner vi altså arbeidsmarkedstiltaket Samverket. Samverket er en del av Personalpartners program for aktiv arbeidsdeltakelse for personer som står utenfor det ordinære arbeidslivet i Mosseregionen. Personalpartner eies av Moss, Rygge, Råde og Våler kommuner, og inkluderer avdelingene bruktmarked, hjelpemidler, jobbfrukt, lunsjkafe, kantinedrift, redesign, snekkerverksted, vask og rens, samt Sikker Makulering.

I følge Dagsavisen Moss Dagblad, ble prisen første gang delt ut i fjor, da med Edgars Bakeri i Mandal som vinner. Premien består av 10.000 kroner, pokal, diplom og blomsterbukett. Kåringen gjøres under Baker- og Konditorbransjens landsforenings landsmøte på Leangkollen 8. mai.