Åpner ny restaurant i Kristiansand – gir 35 nye arbeidsplasser

0
79
MIDT I SENTRUM: Fint plassert på hjørnet av Gyldenløves gate og Markens gate åpner Burger King i dag sin nyeste restaurant. Foto: Burger King

Midt i Kristiansands trivelige Kvadraturen, åpner Burger King i dag sin nyeste restaurant. 35 personer fra nærområdet har sikret seg arbeidsplasser der.

I dag, fredag 2. august er det altså duket for åpning av Burger King, midt i Kvadraturen i Kristiansand. Restauranten blir den fjerde i byen og skal drives av Mads Billkvam, som også driver to av de andre.

Med seg på laget har Billkvam 35 motiverte medarbeidere fra nærområdet. Arbeidsplassene på Burger King har vært svært populære.

– Vi har hatt over 200 søkere som vil være med å drive Burger King i Kvadraturen. Det er veldig gøy at det er så populært. Til slutt endte vi opp med et solid team på 35 medarbeidere. Det er en god miks av unge og erfarene. Mange har sin første arbeidsplass her, mens andre har søkt seg til restauranten fra Burger Kings restauranter i Sørlandsparken, Sørlandssenteret og Mandal. Sammen skal vi servere flammegrillet Whopper både tidlig og sent, forteller restaurantsjef Mads Billkvam.

Billkvam har lang erfaring fra Burger King. Han starter å jobbe på Burger King Ullevål som 16-åring. I 2009 var han med å åpne den første restauranten i Kristiandsand, i Sørlandsparken. I 2012 flyttet han til byen for å drive den. Nå, ti år senere, er han klar for å åpne byens (fjerde) restaurant.

– I motsetning til de to andre, ligger denne restauranten midt i Kvadraturen mellom Gyldenløves gate og Markens gate. Midt mellom handel og uteliv. Det er en fin plassering, i en gammel og erverdig bygård i tre. Veldig typisk for Kristiansand. Restauranten er innredet i en helt ny stil. Den er lun og koselig, og fordelt på to etasjer. Det kommer også uteservering etterhvert, sier Billkvam.

Høyt trykk om sommeren

Billkvam er fra før vant med ekstra høy aktivitet på de to andre restaurantene om sommeren, og tror ikke Kvadraturen vil bli noe annerledes. Heldigvis er det en attraktiv arbeidsplass for sommerjobb.

– Kristiansand er jo en veldig populær sommerby. Vi har gjerne tre ganger så stor omsetning i sommermånedene sammenliknet med de roligste vintermånedene. Da må vi ansette sesongarbeidere også. Det er ekstra moro når vi er så mange. Denne restauranten blir på en måte motsatt av Sørlandsparken. Der har vi ekstra trykk når det regner, mens her i Kvadraturen forventer vi ekstra trykk når det er sol, sier han.